Cytat:
|
możesz wrzucić linka do jakiejś przykładowej oferty?Thule też ma podobną platformę w swojej ofercie. Nawet się kiedyś zastanawiałem nad zakupem, ale była droższa i - o ile dobrze pamiętam - bez możliwości rozbudowy do 4 rowerów.
|
oferta:
https://archiwum.allegro.pl/oferta/t...379479152.html
https://archiwum.allegro.pl/oferta/t...398347330.html
Były jeszcze 2 inne uszkodzone w taki sam sposob na olx tylko model 926. Niestety nie mogę znaleźć archiwum olx. Było to ok 1,5-2 miesiące temu. Wcześniejszych nie oglądałem gdyż jeszcze wtedy nie szukałem platformy, a dowiedziałem się od człowieka który handluje platformami że to dosyć częsta przypadłość. Dlatego wybrałem eufaba. Nie handluję platformami i jak widać handlowiec ze mnie kiepski! Chciałem tylko doradzić gdyż dość dogłębnie zbadałem temat, zmysł techniczny posiadam nie najgorszy i Wg mojej opinii ten eufab jest na prawdę solidny i bardzo dobrze przemyślany. Kto będzie chciał skorzystać z mojego doświadczenia w tym temacie to bardzo proszę, kto nie chce może sam zbadać temat, służę pomocą jak i zapraszam do mnie na kawe/herbate aby sobie przymierzyć i ocenić jakość tego eufaba.
Oczywiście jest thule składany, bodajże model Easy Fold, ale cena już wyrywa z butów, ok 3000zł.
Pozdrawiam serdecznie!
Bump:
Cytat:
@ freex
-pisząc ze wybrałeś ze względu na stabilność, sugerujesz że inne są mniej stabilne, dodajesz do tego, że głowica jest solidniejsza. Padło pytanie na jakiejś podstawie twierdzisz, że platforma od Thule jest mniej solidna i nie odpowiedziałeś.
|
Chodzi mi właśnie o tą plastikową rączkę do zaciskania na haku. W eufabie są 2 odlewy które jak zaciśniesz metalową rączką to jest nie do ruszenia, natomiast thule jest takie jakby "gąbczaste" przez tą plastikową rączkę i nie posiada takich odlewów tylko prasowaną blachę co wg mnie jest mniej solidne. Poza tym pałąk do którego przyczepia się rowery trzyma się w plastikowych "dynksach" skręcanych dość delikatnie do pałąka, w eufabie jest wszystko na sztywno i pospawane. Nie ma potrzeby składania pałąka gdyż otwierane są płozy pod koło. Możliwość składania dla mnie jest bardzo ważna, a aby kupić thule składane trzeba wydać 2x tyle a po organoleptycznych oględzinach jednego i drugiego nie stwierdziłem zasadności aby wybrać thule, nawet gdyby było w takiej samej cenie. W podobnej cenie thule 922/923 ma ładowność 51kg a eufab 60kg. Do tego jest składany co naprawdę bardzo się przydaje! Schowasz go do praktycznie każdego bagażnika jak walizkę. Eufab ma jeszcze rewelacyjny patent na montaż tablicy rejestracyjnej, dla mnie też to ważne ponieważ jeździ na różnych samochodach. Jak pisałem Wg mojej oceny jedyny minus w stosunku do thule tych droższych modeli to brak klamerki do napinania pasków przy mocowaniu kół.