Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 05-05-2019, 14:14   #1540
yaris1
ford::professional

Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Nie wiem co kupowałeś ale co do bluetooth nie wypowiadał bym się aż tak negatywnie . Przerabiałem wiele stacji multimedialnych i napotkałem się tylko z jednym problemem w jednym radiu ale przysłali sprawny moduł bluetooth wymieniłem i gość do dziś zadowolony. Nie piszę tu że dźwięk jest taki sam jak oryginał ale aż tak źle nie jest jak piszesz.

Bump:
Cytat:
W takim razie kupie już dziśGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Warto dokupić jakieś dodatki, typu zewnętrzny mic itd... Z twojego doświadczenia doświadczenia coś wyjątkowo się przydaje?

Myślałem jeszcze o kamerze cofanie ale szukam takiej której soczewka zmieści się w otworze czujnika parkowania. I czy w ogóle ma sens montowanie kamerki na wysokości haka holowniczego? (chce żeby kamerka była ukryta dyskretnie ale żeby spełniała swoje zadanie).

Yaris czy ja potrzebuje jakieś przejściówki do kabla antenowego. w Mondeo mam anteny w tylnej szybie (nie wiem czy to diversity ale pewnie tak).
Gdybyś mógł wysłać mi przykład przejściówki jaką potrzebuje.

jeszcze jedno. chce zastosować separator i dodatkowo wzmacniacz. znalazłem taki który wzmacnia o 26 db (a może lepiej 12db?).
Moje pytanie brzmi: czy jest sens używać i wzmocnienia i separacji, a jeśli tak to jak to podłączyć (chodzi mi o kolejność)?
Już wiele razy pisałem ale powtórzę do radia wchodzi sygnał antenowy a nie wychodzi więc nie potrzebny wam separatora a tylko adapter . Separator rozdziela sygnał a nie łączy, u was w samochodzie musicie złączyć dwie anteny w jedną. Wzmacniacz służy do wzmocnienia sygnału i to was interesuje i jest wam potrzebne, więc
Potrzebujecie adapter i wzmacniacz
Żaden separator nie jest wam potrzebny.
Napisz do VoSooler pomoże przy antenie
yaris1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem