Cytat:
|
Mam więc teraz ból głowy, naprawdę. Focusa (st-line 1,5 EB 150 km HB + comfort, winter, design2 + navi + system B&O) mogę mieć za 99,7k ostatecznie, a Corolla ze słabszym silnikiem koło 105 myślę, że by się udało utargować. Panowie, Focus, nie?
|
Ja Corollę odrzuciłem, bo 2-litrowa hybryda w wersji Selection i kilkoma dodatkami (np. lakier metalik) spokojnie przekracza 130 tysięcy, a za tyle to już bym wolał plastikowego, prawie 300-konnego Focusa ST.
Co do Twojego ostatniego pytania... Żeby ocenić ofertę musiałbyś podać ile ostatecznie wyniósł rabat. Ok. 15% jest spokojnie do utargowania (większość dostała tyle jeszcze przed zmianami specyfikacji), więc jeśli Tobie tyle nie zaproponowano to "walczyłbym" dalej. Ja wiem jedno, po wpisach niektórych użytkowników na forum (a także recenzjach w internecie) nigdy nie wziąłbym Focusa w automacie. Drogie to, wolne, potrafi zgrzytać/stukać/szarpać, a samochód sporo traci na osiągach. Ale co kto lubi... Upewnij się chociaż, że będziesz miał manetki przy kierownicy, bo i z tym były jaja i nie wiem jak ostatecznie sprawa się zakończyła (chyba w ST-Line zostają, ale pewności nie mam).