View Single Post
Stary 11-05-2019, 15:09   #679
miroos
ford::average

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Sync 3 - podłączenie i działanie Android Auto

Cytat:
Napisał gregorb77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Drodzy Fordziarze,

Coś się stalo chyba w aktualizacji Android Auto lub moze aktualizacji telefonu Samsung S9+. W trybie Android Auto, widoczne najbardziej na Google Maps przestal dzialac tryb nocny. Wszystkie ustawienia sa jak wczesniej, nie pomaga przestawianie w opcjach AA oraz w aucie. Ten sam problem wystepuje na 2 telefonach (S8+, S9+). Wczesniej wszystko dzialalo bez problemu. Nie wiem jak dlugo problem wystepuje bo dlugi czas nie jezdzilem autem nocą, ale wlacznie Google Maps razi mocno po oczach i w zaden sposob nie da sie przelaczyc na tryb nocny. Wczesniej wszystko dzialo sie w automacie, po zmroku samo sie przelaczalo na tryb nocny.

Czy ktos moze zna rozwiazanie problemu ?
Mam S8 od Samsunga i to samo - myślałem że to z powodu AA - ale okazało się że winny jest Samsung - a dokładnie aktualizacja do najnowszego andka z nakłądko one UI czy jak to się nazywa w samsungu ... problem podobno znany (na ang forach dużo o tym) i podobno pracują nad rozwiązaniem problemu.
A powód z tego co czytałem to wprowadzenie dedykowanego trybu nocnego do telefonu co gryzie się z tym automatem w AA.
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem