Odp: Drgania kierownicy poszukiwania powodu
Ja również od jakiegoś czasu zacząłem walkę z drganiami na kierownicy. Na stalowych kołach zimowych było to praktycznie niewyczuwalne. Dopiero, gdy założyłem alufelgi 17” z oponami Dunlop Bluresponse zaczął się problem. Jedna opona mi pękła w sposób zagrażający bezpieczeństwu, więc kupiłem dwie nowe na przód i wtedy właściwie problem się nasilił. Bicie jest odczuwalne przy pewnych prędkościach (przyspieszanie czy hamowanie nie ma wpływu). Opony przeważane 2 razy. Odsyłane na reklamacje (nie została uznana, producent uznał, że jest w granicach normy). Jutro przeważam po raz trzeci i zaczynam eliminować ew. przyczyny.
Co zrobiłem do tej pory:
1) Wymiana tarcz (Zimmermann) i klocków (EBC GreenStuff) z przodu – w ASO,
2) Dwukrotne przeważnie kół,
3) Reklamacja dwóch nowych opon Dunlop (nie została uznana, niby mieszczą się w normie).
Co planuję zrobić w niedalekiej przyszłości:
1) Wymiana wahaczy przednich (Lemforder) – chyba, że da się wymienić same tuleje?
2) Wymiana cukierków z tyłu (OE Ford) – tu pytanie co warto wymienić razem z cukierkami (oprócz śrub do regulacji oczywiście), bo i tak później geometrię trzeba zrobić.
Dodam, że znacznie mniej (czasem w ogóle) było to odczuwalne na „starych” oponach, kiedy nowe odesłałem na reklamację.
|