View Single Post
Stary 15-05-2019, 12:10   #71
bromsky1
ford::beginner

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Czyżby s-max do odstrzału,+inne modele ?

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziękuję. Tak podejrzewałem. Przeglądam neta i właśnie widzę, że wszelkiego rodzaju Picasso, Zafiry czy S-Maxy to nie dla 6-ciu dorosłych osób.
Będzie nas 6 + pies. Walizki.. no właśnie..
A Vivaro/Transit - to są koszta tak wysokie, że za nic nie mogę sobie na to pozwolić.
Nie zaśmiecam już tematu, zmykam myśleć dalej.
Tak się składa, że testowałem różne samochody 7 miejscowe dla 6 dorosłych facetów z bagażami (na trasie > 300 km). Były to: citroen picasso, seat alhambra i opel vivaro. Zawsze chciałem wybrać s-maxa, ale wypożyczalnie chyba nie mają ich za dużo...
Krótko mówiąc - najlepsza Alhambra. Sensownie duża w środku, dało radę zmieścić bagaże, odsuwane drzwi, prowadzi się w bardzo przyzwoicie.

Picasso - najmniejszy ale w środku bardzo wygodnie, największym problemem jest mało miejsca w 3 rzędzie i praktycznie brak bagażnika. Bardzo fajnie się prowadzi i ogólnie robi dobre wrażenie jeśli chodzi o funkcjonalność.

Vivaro - wersja 9 osobowa. Full miejsca, totalny brak kompromisów. Problem w tym, że aż za dużo i nie dało się porozmawiać pomiędzy 1 a 3 rzędem siedzeń Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Słaby komfort i wygłuszenie, prowadzenie odbiega od osobówki. Jeśli miałbym zabrać 7 osób i naprawdę dużo bagażu (jakieś gigantyczne walizki, sprzęt sportowy to bym wybrał.

Z ciekawostek co do ceny. Wypożyczenia w PL (Warszawa) z różnych wypożyczalni, w różnym okresie. Najtańszy okazał się opel vivaro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez bromsky1 ; 15-05-2019 o 12:12
bromsky1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem