Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 17-05-2019, 07:06   #859
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał skylla1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Raczej durni Polacy nadal wymieniają jak w Polonezie, bo przecież nic się nie zmieniło. W cywilizowanej Europie nikt tej wymiany nie robi bo serwisują zgodnie z zaleceniami producenta. U nas ważniejsza tradycja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Smutne jest to, że ktoś musi od razu innych nazwać durnym. No cóż, za dziecka było takie przysłowie, kto się przezywa, sam się tak nazywa.

Tak się trzymasz tego co producent piszę? Jak Ci napiszą skocz w ogień, to skoczysz?

Zadam inne pytanie, po co przez pierwsze 1,5 tys km nie powinno się jeździć wkręcając obroty do oporu? Czemu nie można jeździć cały czas z tym samym obciążeniem? Czemu skoro silniki są docierane w fabrykach? Czemu skoro są tak idealnie spasowane?

Ja zamierzam wymienić. I będę wymieniał co 10tys km, bo nie jestem flotą, która sprzeda auta po 3 latach, zamierzam autem pojeździć kilka, kilkanaście lat.
Ps. jeździłem jako przedstawiciel handlowy min Seicento, Corsą C, Yarisem i kilku innymi krócej. Corsą przez dwa lata zrobiłem prawie dwieście tys km.

A przede wszystkim nie kupiłbym auta, na które potem bym narzekał, to dopiero trzeba być, za przeproszeniem, durnym.
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem