Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem
Cytat:
Raczej durni Polacy nadal wymieniają jak w Polonezie, bo przecież nic się nie zmieniło. W cywilizowanej Europie nikt tej wymiany nie robi bo serwisują zgodnie z zaleceniami producenta. U nas ważniejsza tradycja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
.......serwisują zgodnie z zaleceniami producenta.......... :-) Nie chciałbym po Tobie kupić auta :-) Widziałeś silnik po 80-90tyś km gdzie olej był wymieniany zgodnie z zaleceniami producenta po 20-30tyś km? :-) Polecam :-) Kiedyś miałem fiata bravo 2 1.4t-jet 150 pełna wersja sport, pojechałem przy 100tyś km na podniesienie mocy do firmy Cinsoft koło Gliwic, przed całą operacją fura jest dokładnie sprawdzana czy aby nadaje sie na podniesienie mocy, oczywiście była w stanie perfekt, zawołał mnie tuner do 2 fiatów bravo 2 1.4t-jet ale słabszych 120koni i powiedział, niech pan zobaczy pod korek a tam szlam, jeden syf! Później mi powiedział że auta są również salonówkami i klienci rozbili wszystko z zaleceniami producenta :-) Wymiana oleju co 30tyś km :-) Ja robię to max. co 10tyś km i mam lusterko w silniku. Ile ten olej kosztuje? Bez przesady! Te interwały można sobie do śmieci wywalić! A jeszcze w silnikach z bezpośrednim wtryskiem Pb? Kolego zalecam max. 10tyś km a jak dostaje trochę w dupę to co 8tyś km (ja tak robię w swoim 2.0EB).
C-max II, 1.5 ecoboost 150, Titanium; = seria / FF mk3st: Milltek 200cell, Accessport V3 od Cobb + soft Stratified Automotive, świece zapłonowe Denso Itv22, koła 235/35/19, dolot Mountune, short shifter Cobb, SYNC3.4
|