Temat: [C-MAX 2010-2015] Jaki silnik (benzyna) wybrać?
View Single Post
Stary 20-05-2019, 10:55   #14
Mi_Sta
ford::beginner

Imię: Stanisław
Model: Ford C-Max II
Silnik: 1.0 ecoboost 125KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Jaki silnik (benzyna) wybrać?

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Śmieszna sprawa z tym wyprzedzaniem jak na 170 Nm i wysoką budę, a także ze spalaniem (nierealne wartości). Może poprzednie auto było o połowę słabsze, stąd ten zachwyt?

Zwyczajnie nie ma szans, żeby to auto bez problemu wyprzedzało, bo jest obiektywnie (po)wolne. A wiarygodne spalanie to podał boncio. To w poście wyżej to bzdury albo autor nie umie określić (patrzy na chwilowe, a nie średnie).
A czy kolega jeździł tym autem, że tak jednoznacznie neguje mojego posta ?, przypuszczam że nie, bo by nie napisał że jest powolne...Poprzednie auta miałem różne, było ich już kilkanaście, m.innymi Seata Leona 1.8 turbo 180 KM, którym obecnie jeździ syn i porównanie mam.
Podane wartości spalania są z uśrednionego chwilowego zużycia, może zimą deko wyższe - jeżdżę ekonomicznie, z głową ... nie "pałuję" auta jak to jest niekonieczne. Od lat prowadzę dokładne rozliczanie kosztów utrzymania auta, m.innymi zużycia paliwa, zbieram wszystkie paragony, spisuję stany licznika, i na koniec roku robię rozliczenie - przy tym aucie wyszło 7,29L/100km.
Tak a'propo, prywatnie jestem pasjonatem motoryzacji, samowystarczalnym w bieżącej obsłudze swoich aut i wiem co mówię. Wypowiedzi opieram na faktach i fachowej wiedzy, pozdr...

Ostatnio edytowane przez Mi_Sta ; 20-05-2019 o 12:26
Mi_Sta jest offline   Odpowiedź z Cytatem