Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 20-05-2019, 18:36   #897
jarekfxsilver
ford::advanced

Model: Focus mk3 ST / C-max II
Silnik: 2.0 ecoboost +290KM,490Nm / 1.5 ecoboost 150KM
Rocznik: 2013 / 2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał skylla1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zwykłe brednie. Autobild robi multum testów na 100 000km gdzie wymieniają olej zgodnie z zaleceniami producenta a rozbierane potem silniki są praktycznie jak nowe. Podobnie floty robią tak serwisowanymi autami grubo ponad 200 000km i potem te auta robią kolejne km u prywatnych właścicieli. To są twarde fakty a nie jakieś jednostkowe przypadki, albo fake newsy z internetu lub od kolegi kolegi znajomego mechanika. Mój poprzedni FF2 z 2007 r. był serwisowany co roku - średnio co ok 18 000km (w dodatku Formula F :-))- do dzisiaj jest w rodzinie i stan silnika jest idealny.
To ciekawe co ja widziałem jak byłem w firmie Cinsoft - najlepszy tuner grupy FIAT w PL :-) (każdy mój samochód kolego jest hamowany i robiony najlepiej jak można. Ty chyba nie wiesz co piszesz (słuchaj ja piekarzem nie jestem) :-) Ale masz prawo wierzyć w to co piszesz :-) Napisz na forum focus mk3 ST/RS z taką wymianą oleju :-) Chyba cię śmiechem zajadą :-) Jest tam wielu tunerów i osób które lubią upalać fury i ten log life może sobie w buty wsadzić :-) No cóż, chyba jesteś pierwszą osobą która wierzy w long life :-) :-) :-)
C-max II, 1.5 ecoboost 150, Titanium; = seria / FF mk3st: Milltek 200cell, Accessport V3 od Cobb + soft Stratified Automotive, świece zapłonowe Denso Itv22, koła 235/35/19, dolot Mountune, short shifter Cobb, SYNC3.4
jarekfxsilver jest offline   Odpowiedź z Cytatem