Cytat:
|
Po przeskoczeniu paska, pomiar kompresji daje nieprawdziwe wskazania.
Świst pewnie z turbiny, lud nieszczelności na wężach od turbo.
A czy to panewka, wystarczy wykręcić świece, i w ręke śrubokręt, i kumaty mechanik, który potrafi tak sprawdzić.
A jeżeli nie, to pomiar cisnienia oleju na gorącym silniku manometrem mechanicznym, i po wyniku można sie zorientować, czy to panewka.
Z rozebraniem silnika, zawsze masz czas.
A mozna też zdjąc pasek osprzętu, i wtedy przejechać kawałek, bo stukania nie zawsze muszą pochodzić z wnetrza silnika, choc tak może sie wydawać.
|
Dzięki !
Właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam nie jestem mechanikiem ale coś tam wiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety nie mam warunków do zrobienia tego i muszę się opierać na mechanikach (sorry na lewarku niby się da ale chyba jak bym rzucił pracę)
Obecnie jesteśmy na etapie, że ja im pokazuję palcem (wiem, że to brzydko brzmi) co chcę aby sprawdzili przed otwieraniem silnika - jak wspominałem rwą się do tego jak fetyszyści
Czy oprócz pomiaru ciśnienia i próby olejowej jakiś jeszcze patent na sprawdzenie zaworów ?