View Single Post
Stary 23-05-2019, 22:10   #51
Nienawidzę forda

Thumbs down Odp: Focus to katastrofa

Bardzo proszę, szrota tego kupiłem już ponad dwa lata temu .Trup był z polskiego salonu z 2011 roku od drugiego właściciela cały i sprawny 94 tys km z książką .W dniu zakupu miał dokładnie 5lat i 3 miesiące.Od auta w takim wieku oczekuje się raczej bezawaryjnej, długiej eksploatacji.Niestety nie od czegoś co już zostało zaprojektowane przez ignorantów.Po kilku tygodniach zepsuł się przegub nic takiego -bywa.Inwestycja na początek ,póżniej łożyska przód ,hamulce- nic takiego normalne po zakupie.Kiedy zepsuło się radio wkurzyłem się,(na forum znany temat),zimą zaczęło coś śmierdzieć w bagażniku(mokra tapicerka) okazało się że przecieka pod lampami- temat znany na forum.Żeby wymienić filtr kabinowy bo przyszła pora trzeba odkręcić pedał i tam wejść to debilizm skończony nigdzie by tego nie wymyślili.Do wymiany żarówek wyjmowanie całych reflektorów- idiotyzm fordowski.Po wyłączeniu stacyjki w samochodzie świeci się deska jeszcze przez pół godziny??!O turbinie nawet nie piszę.Wielowahacze służą do tego głównie żeby non stop coś postukiwało,a ja lubie mieć wszystko zawsze O.K. Właściciele fordów nie ma się co obrażać że uważam focusa za kompletne dno to nie Wasza wina,że konstrukcja jest idiotyczna.W innych autach do takich żeczy po kilku latach jazdy nie dochodzi.
Tłumaczenie że ford jest super bo dziadek miał tata miał ja też mam i moje dzieci będą mieć, nie jest rozsądne,trzeba kiedyś wydostać się z dna.
  Odpowiedź z Cytatem