View Single Post
Stary 23-05-2019, 22:48   #54
kopson
ford::advanced

Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
Domyślnie Odp: Focus to katastrofa

Cytat:
Napisał Nienawidzę forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do wymiany żarówek wyjmowanie całych reflektorów- idiotyzm fordowski!O turbinie nawet nie piszę.Wielowahacze służą do tego głównie żeby non stop coś postukiwało. W innych autach do takich żeczy po kilku latach jazdy nie dochodzi.
Tłumaczenie że ford jest super bo dziadek miał tata miał ja też mam i moje dzieci będą mieć, nie jest rozsądne,trzeba kiedyś wydostać się z dna.
Chyba nie widziałeś jak wygląda wymiana żarówek np w niektórych Renówkach. Przy tym odkręcenie 2 śrub reflektora w Focusie to pikuś. Wymiana naprawdę nie jest trudna.
A co o turbinie chciałeś napisać? Jeśli ci się zepsuła, to miała do tego prawo, być może z powodu zaniedbań serwisowych lub nieumiejętnej eksploatacji. To nie jest część bezawaryjna i wieczna, podobnie jak w wielu innych autach.
A co do wielowahaczy, to w moim mk2 gdy go sprzedawałem (przebieg prawie 150kkm) nic nie stukało. Powiem więcej: NIC nie naprawiałem przy zawieszeniu przez 8 lat eksploatacji.
kopson jest offline   Odpowiedź z Cytatem