Cytat:
|
Spytaj mechanika, czy wie co to jest mikromierz, i czy wie jak sie nim posługiwać,iwie jak pomierzyć czop wału, jakie ma wymiary, jaki owal, ile ma wyrobienia.
Pewnie nie wie, i nie ma na stanie, skoro przez obróconą panewkę, kazał wymieniać silnik.
Jeżeli zadecydujesz bez pomiarów, to pieniądze bedą utopione, bo to nie może długo pracować.
|
Masz w 100% rację
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I to jest właśnie najpiękniejsze
Byłem u 4ch mechaników - każdy kategorycznie mówił o wymianie całego silnika, zwyczajnie nie znają ecoboosta i boją się do tego dotykać.
Co do sposobu "usprawnienia" bo nie nazwał bym tego naprawą wypowiadałem się w pierwszym poście.
Wiem, że to nie jest 100% naprawa wymiana panewki bez szlifu to takie ryzyko albo się rozleci po 2km albo po 60tyś i mam tego świadomość
Jednak jeśli weźmiemy pod uwagę zakres roboty przy kapitalce silnika to w mniejszych pieniądzach mogę kupić już zregenerowany silnik (znalazłem takie oferty). Więc i tak bym nie robił całości tylko kupił taki już sprawdzony w 100%
A, że zawsze idę trochę pod prąd to zaryzykuję 120zł za panewki + 2x wymiana oleju i zobaczę ile takie cudo pojeździ
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.