Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 25-05-2019, 12:26   #949
flymanx
ford::average

Model: Focus MK3 FL kombi
Silnik: 1.6 125 KM benzyna
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

@jvc :
Nie napisałem, że jest lepsza tylko, że MK4 w mojej ocenie nie jest wart swojej ceny. Głównie chyba ze względu na jakość materiałów, absolutnie tandetny system nawigacji i ten panel, plastiki najniższej jakości, właściwości jezdne gorsze od MK3 FL kombi. To oczywiście może być subiektywne odczucie - nie jestem testerem aut. Wrażenie auta za 50 000 a nie za 90 000. Po prostu zestawiając z ceną to co oferuje MK4 ja jestem na nie.
@mastachaz :
Nie wiem czy dobrze rozumiem Twoje pytanie, ale chyba pytasz o to co jest innego pomiędzy autem z początku a końca produkcji.
Ogólnie:
- wgrane najnowsze softy do wszystkich modułów polepszające ogólną wydajność (osiągi / spalanie)
- auto z fabryki wychodzi po wszystkich akcjach serwisowych
- wyeliminowanie usterek zgłoszonych przez nabywców aut z początków produkcji
Szczegółowo względem MK3 FL 1.6 125 KM:
- poprawione sondy lambda i soft w module PCM
- uszczelniony bagażnik - nie leje się woda do wnęki dojazdówki
- inaczej zamontowany wąż doprowadzający (chyba powietrze - nie pamiętam też ale tu na forum były zdjęcia i opis problemu).

Kupienie auta z początków to produkt w wersji 1.0. Dopiero później wychodzą poprawki. Przecież producenci sami o tym piszą, nikt tego nie ukrywa.

A jak tu Koledzy opisują, że kupili MK4 z początków za 130 000 zł... to ja nie wiem. Pewnie się po prostu nie znam i mój osąd tej sytuacji wynika z braku wiedzy i braku doświadczenia w motoryzacji. Jestem amatorem i nie chcę brzmieć jak ekspert wszystkowiedzący.

Może w tej wersji Vingale jest znaczna poprawa. Nie wiem, za kilka m-cy mam kolejne przeglądu to wtedy wezmę sobie coś w tym Vingale i ocenię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
flymanx jest offline   Odpowiedź z Cytatem