Wersja krótka, bo nie ma sensu się rozpisywać - mój samochód wykazuje sporą liczbę problemów, które wskazują na problem ze skrzynką bezpieczników po stronie pasażera. Zaczęło się od niedziałającego światła cofania i podświetlenia tablicy, a po naprawie na ciągłym poborze prądu do tego stopnia, że w 2 dni mam rozładowane aku jak nie jeżdżę.
Elektryk stwierdził, że najprościej wymienić skrzynkę i sprawdzić czy pomogło. Kupiłem jakąś używana z Allegro, wymieniłem, ale pojawił się inny problem. Po włożeniu kluczyka wyskakuje info o aktywnym immobiliserze, a samochód w ogóle nie reaguje na otwieranie i zamykanie z pilota. Wróciłem do starej skrzynki, bo co mi po samochodzie którego nawet odpalić nie można.
Teraz pytanie - czy każda skrzynka jest jakoś przypisana do samochodu czy coś podobnego? Jedyne sensowne wyjaśnienie do jakiego doszedłem, ale w takim razie jak je 'przeprogramować', żeby rozpoznawalna nowy samochód i kluczyk? Chcę spróbować na własną rękę najpierw, bo wizyta u elektryka pewnie trochę zajmie, a i za darmo tego nie zrobi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.