Cytat:
|
(...)
- Jedną parę skrętki dla sygnału Video (on idzie tylko do Sync'a (do tej dużej, jedynej wtyczki, nie licząc USB) - ekran skrętki tu się kończy)
(...)
|
Skrętkę "ciągnę" całą tylko korzystam/podłączam jedną parę przewodów skręconych ze sobą?
Cytat:
|
(...)
Okazało się, że pinów 14 i 15 we wtyczce do wyświetlacza nie mam, ale na szczęście były piny w samym wyświetlaczu, więc dołożyłem brakujące piny...
|
U mnie też na pewno nie ma, ale nawet gdyby były to który pod który podłączyć, tzn., VIDEO+ pod 14 czy 15? (dla VIDEO- zostanie to co zostanie) Nie tak dawno wyjmowałem moduł APIM, a że nie byłem jeszcze na etapie dokładania kamery to nie popatrzyłem. Wymieniałem moduł na taki z nowszym softem (3.10) i z dogranym mirroringiem.
Cytat:
|
To jest wiązka kokpitu, ja taką kupiłem właśnie na części, tj.na Piny... Wprawdzie z niej potrzebne są tylko trzy Piny, dwa do wyświetlacza Sync (takie nietypowe ) i jeden do BCM 'a, typowe.
|
Hmm, trzy PIN'y za około 200 zł to wychodzi drogo za jeden PIN, no ale cóż...
Cytat:
|
(...)
Przewody mam już pochowane, zasilanie kamery wzięte z modułu od czujników parkowania, czyli po włączeniu zapłonu pojawia się napięcie - jak w oryginale... już kilka dni tak jeździe i ładnie działa...
|
Tu mnie zaskoczyłeś. Napięcie po zapłonie? Nie po zapłon + wsteczny? Czyli jedziesz do przodu i obraz z kamery się wyświetla?
Cytat:
|
Podłączyłem LIN kamery do pinu 32 złącze C2280B i niestety nie działa tj. linie się nie skręcają... (...)
|
Nigdzie nie mogę znaleźć które to jest złącze - w załączniku.
Na pewno nie 3 bo zbyt grube przewody.
5 ma jakieś skręcone przewody, może to to?