View Single Post
Stary 28-05-2019, 16:41   #836
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Dobra, u mnie już po bólu, rezerwacja focusa odwołana, będzie jego starszy brat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Też oczywiście kombi, ale tak duże auto już musi być niestety w dieslu. Kasa trochę wyższa, wyposażenie trochę uboższe, ale za to niespodzianek związanych z niedoróbkami się nie spodziewam. Najważniejsze założenia jednak spełnione, będą LEDy adaptacyjne, automat, kolor chrome blue, Sync 3, elektryczna klapa. Niestety nie ma Bliss i szklanego dachu, ale za to ma fotele z pamięcią i zagłówkami w poziomie i 2 kominy z tyłu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po doświadczeniach kolegów z nowym 2.0 EcoBlue w połączeniu z A8 ja zdecydowałem się na 2.0 tdci 180KM + Power Shift. Na szczęście też udało się znaleźć auto z rocznika 2019r. W ciągu 2 tygodni (najdalej) samochód ma być do odbioru, kwestia transportu z drugiego końca Polski.
Żegnam więc powoli ten dział i przenoszę się kilka wersów niżej. Powodzenia dla wszystkich oczekujących na focusy 1.5 EB!

Bump:
Cytat:
Napisał FrogsterPL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Łopatki, czy generalnie możliwość wyboru "przełożenia" w E-CVT jest głównie po to, żeby regulować sobie siłę hamowania silnikiem. Dość przydatne jeśli ktoś sporo jeździ w górach, bo rzadziej można używać hamulców.
no ok, ale przynajmniej w corolli nie użyjesz tego w trybie D (wtedy miało by to jakiś sens), tylko musisz lewarek przełączyć w tryb manualny i dopiero masz aktywne łopatki. Dla mnie bez sensu, bo zazwyczaj takie działania podejmuje się szybko, pod wpływem sytuacji, nie ma czasu na zabawę lewarkiem.
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem