Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 31-05-2019, 12:22   #999
vegeciak
ford::advanced

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał radex99 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nikt nie rozwazal meganki w porownaniu z focusem?
Ja rozważałem. W kwestii wykończenia środka zdecydowanie wygrywa Megane (design, jakość plastików, wyposażenie), wygląd zewnętrzny to nieznaczny plus dla Focusa (IMHO "połamany" Focus bardziej pasuje do faceta, obła Meganka do kobiety), jeśli chodzi o prowadzenie to nie zauważyłem większych różnic (oba auta są świetnie wyciszone, a na spokojnej jeździe testowej nie wychwyciłem podobno lepszego prowadzenia się Forda przy bardzo dynamicznych manewrach).

Dlaczego więc Focus, a nie Megane? Megane w tym roku ma mieć facelifting. Jakoś źle bym się czuł kupując auto z salonu za prawie 100 tysięcy, które za kilka miesięcy przestanie być "świeże", bo na ulice wyjedzie nowa generacja. Poza tym zmiany mają być spore - lepsze zegary (bardziej multimedialne - jak w VAGach), lepsze multimedia z wyższą rozdzielczością, adaptacyjne LEDy, itd.

Gdybym mógł poczekać do końca roku (albo pierwszego kwartału 2020), to na pewno nie zamówiłbym Focusa (tym bardziej, że na nowe 1.5 EB i tak trzeba czekać przynajmniej do jesieni/zimy). Pod koniec roku poza nową Megane może pojawią się też nowy Golf i Leon, a w połowie 2020 pewnie i nowy 308.
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem