Temat: [Mondeo 2014- ] Doposażenie - elektryczna klapa
View Single Post
Stary 02-06-2019, 22:16   #107
WoojO
ford::advanced

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Doposażenie - elektryczna klapa

Hej!
Udało się wreszcie doposażyć klapę w automagika elektryka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Instrukcja z postu https://forum.fordclubpolska.org/sho...1&postcount=31 jest to co potrzebujemy. Tam jest tylko jedna errata uzgodniona z autorem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na zdjęciu z wiązkami w kabinie wiązka C2280F powinna mieć tylko pin 16. Pozostały kabel leci do wiązki C2280D do pinu 1, w którym jest już pin 34. Na schemacie jest zaznaczone dobrze. Moje spostrzeżenia:
- wyjęcie fotela wymaga torx 50 i jest dosyć łatwe.
- dostęp do kostki w tunelu środkowym koło fotela kierowcy wymaga tylko zdjęcia plastików. Kostka ma kolor zielony.
- dostęp do bcm jest ograniczony i jak sobie połamiecie ręce w kilku miejscach będzie łątwiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- oczywiście zapomniałem podpiąć jednej z kostek i jak przywróciłem zasilania to świeciły tylko światła. Auto zdechło. Latałem godzinę i zastanawiałem się jak zreanimować auto... ale rano przypomniałem sobie że właśnie zapomniałem o podpięciu złącza c215 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. polecam sprawdzać wszystko kilka razy... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- jak zakładałem graty to nie chciałem zamykać klapy. Po podpięciu całej kabelkologii słyszałem tylko dźwięk zwalnianego zaczepu. Kiedy zamknąłem klapę dopiero wtedy zaczęła się unosić.
- przycisk nad rejestracją wymaga dodatkowych ustawień w forscanie (Deck Lid Key Switch)
- otwieranie z kluczyka klapy nie działa, trzeba pogrzebać w forscanie (tylko to mi zostało)
- trochę pokombinować trzeba by przepychać kable pod wykładziną ze względy na jej przymocowanie po bokach. Nie chce się za bardzo podnieść ale temat jest do ogarnięcia.
- ja miałem wiązkę od kombi z dwoma wtyczkami w podsufitce. Jak przeanalizujecie wtyczki w hb to bardzo szybko złapiecie analogię i po przepinacie sobie kabelki
- szyna can znajduje się we wtyczce od haka w bagażniku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. polecam wypiąć kable i spiąć ze sobą bezpośrednio z pominięciem wtyczki.
- kabelek od przycisku klapy pod kierownicą już miałem i był wetknięty w zaślepkę.
Dzięki wszystkim osobom udzielającym się w wątku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bez nich dalej jeździł bym bez magi w klapie! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
WoojO jest offline   Odpowiedź z Cytatem