Cytat:
|
Ta co kupiłeś jest z polifta, a Ty dalej swoje.
(...)
|
OK, to już nieistotne jaka jest tylko dlaczego nie ma tych stałych linii skoro ma je generować kamera, a nie BCM.
Cytat:
|
(...)
W przed lifcie linie do obrazu dodaje moduł kamery (nie żaden BCM). BCM (niezależnie czy przed czy po lifcie) tylko wysyła sygnał w którą stronę linie mają się wyginać przy skręcie, wysyła rozkaz "powiększ obraz" (lupka) oraz integruje czujniki parkowania z kamerą (na obrazie się pojawiają "kwadraty" przy zbliżaniu do przeszkody)
|
Cytat:
|
A mozna bylo kupic ramke rejestracji za 50zl z kamerą i działalo by dokladnie tak samo.
|
Można było. Miałem taką w MK2 ale z przodu - pomocna żonie przy dojeżdżaniu do innego samochodu lub ściany.
Linie nie są w tej chwili problemem. Problemem jest "dziwne" zachowywanie się obrazu z kamery:
1. Włączony zapłon/wrzucony wsteczny/zaciągnięty ręczny - jest obraz bez lupki i samochodzika/czujników. Wyłączam wsteczny obraz znika.
2. Uruchomiony silnik/wrzucony wsteczny/zaciągnięty ręczny - jest obraz z lupką i "samochodzikiem/czujkami" Wyłączam wsteczny obraz znika.
A gdy:
1. Włączony zapłon/wrzucony wsteczny/bez ręcznego - po wyłączeniu wstecznego obraz nie znika.
2. Uruchomiony silnik/wrzucony wsteczny/bez ręcznego - jest obraz z lupką i "samochodzikiem/czujkami" Wyłączam wsteczny obraz zostaje znika tylko lupka i samochodzik/czujniki.
Stojąc na skrzyżowaniu wrzuciłem wsteczny - wyświetlił się obraz z kamery + samochodzik/czujniki. Wrzuciłem na luz - samochodzik/czujniki zniknęły, obraz został - zaciągnąłem ręczny i obraz z kamery zniknął z ekranu.
Wyłączenie wstecznego nie wyłącza obrazu z kamery, a robi to zaciągnięcie hamulca ręcznego. Jazda do przodu też nic nie zmienia. Ot dziwo.