Temat: [Focus 2014-2018] Dołożenie kamery cofania
View Single Post
Stary 03-06-2019, 10:05   #443
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Dołożenie kamery cofania do Sync2

Cytat:
Napisał dzwiedziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ta co kupiłeś jest z polifta, a Ty dalej swoje.
(...)
OK, to już nieistotne jaka jest tylko dlaczego nie ma tych stałych linii skoro ma je generować kamera, a nie BCM.

Cytat:
Napisał Filon69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)
W przed lifcie linie do obrazu dodaje moduł kamery (nie żaden BCM). BCM (niezależnie czy przed czy po lifcie) tylko wysyła sygnał w którą stronę linie mają się wyginać przy skręcie, wysyła rozkaz "powiększ obraz" (lupka) oraz integruje czujniki parkowania z kamerą (na obrazie się pojawiają "kwadraty" przy zbliżaniu do przeszkody)

Cytat:
Napisał lukaszooo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A mozna bylo kupic ramke rejestracji za 50zl z kamerą i działalo by dokladnie tak samo.
Można było. Miałem taką w MK2 ale z przodu - pomocna żonie przy dojeżdżaniu do innego samochodu lub ściany.

Linie nie są w tej chwili problemem. Problemem jest "dziwne" zachowywanie się obrazu z kamery:

1. Włączony zapłon/wrzucony wsteczny/zaciągnięty ręczny - jest obraz bez lupki i samochodzika/czujników. Wyłączam wsteczny obraz znika.
2. Uruchomiony silnik/wrzucony wsteczny/zaciągnięty ręczny - jest obraz z lupką i "samochodzikiem/czujkami" Wyłączam wsteczny obraz znika.

A gdy:
1. Włączony zapłon/wrzucony wsteczny/bez ręcznego - po wyłączeniu wstecznego obraz nie znika.
2. Uruchomiony silnik/wrzucony wsteczny/bez ręcznego - jest obraz z lupką i "samochodzikiem/czujkami" Wyłączam wsteczny obraz zostaje znika tylko lupka i samochodzik/czujniki.

Stojąc na skrzyżowaniu wrzuciłem wsteczny - wyświetlił się obraz z kamery + samochodzik/czujniki. Wrzuciłem na luz - samochodzik/czujniki zniknęły, obraz został - zaciągnąłem ręczny i obraz z kamery zniknął z ekranu.

Wyłączenie wstecznego nie wyłącza obrazu z kamery, a robi to zaciągnięcie hamulca ręcznego. Jazda do przodu też nic nie zmienia. Ot dziwo.

Ostatnio edytowane przez Andrzej_K ; 04-06-2019 o 07:07
Andrzej_K jest offline   Odpowiedź z Cytatem