Cytat:
|
Coś długo sie nie odzywasz, jaka sytuacja, kiedy zaczniesz jeżdzic ??
|
Sorry były przestoje przy robocie (kurier trochę zwlekał z dostawą paczki + opóźnienie u mechanika - ale do tego już przywykłem)
Nie ma co dużo pisać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeździ jak jeździło przed usterką
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Za ok 2-3 tygodnie ponownie zdejmiemy michę do rewizji stanu tej wymienionej panewki
Wyciek oleju zdiagnozowany i usunięty ( trochę ciekawe!)
Winną nie był O-ring tylko samo uszczelnienie wew. czujnika zmiennych faz rozrządu (mam nadzieję, że nie pokręciłem nomenklatury)
Olej wydostawał się przy samej kostce więc żaden O-Ring nie mógł tego uszczelnić.
Postaram się nie zapomnieć i napisać po rewizji jak będzie wyglądać panewka i wał
Bump:
Cytat:
|
No i to może być problemem. Ja wymieniam co 10k - czyste sumienie jak coś przynajmniej a wydatek nie taki duży.
|
Niestety nawet jak bym co 1tyś wymieniał to nagłego ubytku nie da się przewidzieć.
Z ciekawostek to po zdjęciu korka zleciało może z 200-300 ml oleju