Temat: [Focus 2018- ] Podłączenie wideorejestratora
View Single Post
Stary 04-06-2019, 17:49   #11
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Podłączenie wideorejestratora

Cytat:
Napisał Tomasz0102 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a mi się zdaje że u mnie one od czegoś są (muszę zerknąć do instrukcji). Nie chcę wyjmować aby błędu nie wywaliło.
Jak chcesz żeby wywaliło Ci błędami to musiałbyś chyba na odpalonym silniku te bezpieczniki wyciągać.
A jeśli masz zajęte, to po to wstawia się piggy fuse (czy też jak to w Polsce nazywacie, bajpassy).

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Więc albo nie rozumiesz co takie złącze robi albo się nie rozumiemy.
Po wpięciu w gniazdo nie "rozłączasz" na amen tego obwodu do którego się wpinasz tylko masz z tego napięcie.
Mówiąc inaczej, odpinasz bezpiecznik z gniazda xx, powiedzmy że wyłączy Ci się radio.
Wpinasz "bajpassa", radio dalej będzie działać plus masz dodatkowy kabelek z napięciem +12V.
W takie coś wpinasz sobie dodatkowe gniazdo zapalniczki i w to wpinasz "ładowarkę" do kamery.

Tu masz nagranie z mojego:

No przecież prościej się nie da.
A który bezpiecznik to już kwestia odnalezienia. Wprawnej osobie powinno to zająć do pięciu minut.
Niewprawnej maks 20-30 minut przy powolnym sączeniu jakiegoś piwka.
To nie jest jakaś czarna magia.

Ostatnio edytowane przez edmun ; 04-06-2019 o 17:54
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem