Więc tak. Żona wracając z pracy po drodze "testowała" obraz z kamery. Wszystko jest tak jak napisał
CaSHia i
edmun -
dzięki. Wczoraj nie potrzebie rozpruwałem instalację (dołożoną) sądząc, że coś nie tak podłączyłem. W sumie nie wiem dlaczego wszystko działa bez podłączonej masy (brązowy z wiązki klapy bagażnika)
Jest ta zwłoka z wyłączeniem obrazu. Obraz znika po przejechaniu do przodu jakiegoś odcinka drogi. Nie wiedziałem o tym i gdy obraz mi nie znikał (3/5 sek) wściekłem się, że spartoliłem robotę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziękuję wszystkim którzy mnie jakoś wsparli, szczególnie
Banny ,
Filon69 i
dzwiedziu.
Pozostało mi uzyskanie/odzyskanie linii. Mogą być tylko te linie stałe. Nie wiem gdzie szukać źródła. Jedni twierdzą, że w polifcie za linie stałe i skrętne odpowiada BCM, drudzy zaś, że linie stałe generuje kamera, a BCM wyłącznie linie skrętne.
Nie dowiem się dopóki nie podłączę LIN do BCM'a, ale aby to zrobić muszę wiedzieć jak aktywować kamerę w BCM.
Załączam swoje ustawienia w BCM. Może ktoś podpowie gdzie i co zmienić? (tak jak
dzwiedziu literkę "B" w APIM)
"Banny" podał taką konfigurację:
Cytat:
|
Z Forscan:
APIM module
7D0-01-01 (data1)
no camera: 096C
with camera: 0B6C (+2 hex)
BCM module (dla linii)
726-01-06 (data1)
no camera: 1240
with camera: 9240 (+8 hex)
|
I jeśli chodzi o APIM zamiana "9" na "B" była prawidłowa co potwierdził "dziwiedziu" i mam obraz z kamery.
Może w BCM'e też trzeba zrobić tak jak pisze "Banny" i zmienić "1" na "9" i wszystko (linie) będzie OK?