Cytat:
|
(...)
Dodatkowo kolektor żeliwny z aliexpress, żeby usterka nie powtórzyła się.
Jeśli chodzi o taką "poskładaną" turbinę to nie ma obaw o wydajność. Sprawdziłem niedawno na hamowni i wyszło 224KM, czyli "normalnie" zaniżona seria.
|
Cytat:
Ja już prawie 10 tys km zrobiłem na żeliwnym i jeszcze nic mi nie spłonęło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zrobił trasę nad polskie morze (akurat nie pod moją nogą), ja go przegoniłem do Katowic tak miejscami pod 200 km/h, a na hamowni wyszło 224KM więc całkiem przyzwoicie.
Gość od turbin pytał mnie gdzie go kupiłem, bo kolejnemu klientowi chciał montować.
Więc moim zdaniem nie ma się czego bać.
|
Cytat:
|
Jeszcze nie podjąłem decyzji. Wszystko zależy czy zdecyduje się na nową turbinę czy na regenerację + nowy kolektor
|
Cytat:
Również jestem po wymianie kolektora na żeliwny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak to u mnie wyglądało. Zobaczymy jak się będzie to sprawować. Jak narazie, auto odzyskało wigor.
|
Cytat:
|
(...) Po wymianie zespołu turbiny na regenerowaną z kolektorem żeliwnym tym razem na mapie na 240km po mocniejszym ciśnięciu od razu wywala błąd silnika jakim jest ciśnienie w kolektorze dolotowym. Na 203km jazda bez problemu nic się nie dzieje. Dwa podejścia do 240km i za kazdym razem to samo. Coś z map sensorem?
|
Panowie,
napiszcie proszę, skąd braliście te kolektory (czy wszyscy, tak jak
@
Dudi_81
z AliExpress), wątek póki co wygląda tak, że jest więcej pytań, niż odpowiedzi.
Dopadło mnie to samo (pierwsze 20 min. - jedzie normalnie, po czym traci moc, aż do zgaszenia silnika - próba "przyciśnięcia" kończy się komunikatem "usterka silnika"). Mam już diagnozę od turbiniarzy, że kolektor jest spękany, więc chciałbym zrobić raz a dobrze. Zwłaszcza, że mam LPG i jeszcze mnie nastraszyli, że przez wyższą temperaturę spalin usterka powtórzy się szybciej.
Wysłane z komórki (za stodołą) przy użyciu LTE (sąsiada)