Temat: [Focus 2014-2018] Dołożenie DAB+ do standartowego radia.
View Single Post
Stary 05-06-2019, 15:34   #93
sawoj
ford::advanced

Imię: Wojtek
Model: Ford Fusion USA
Silnik: 2.0 240KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Dołożenie DAB+ do standartowego radia.

Cytat:
Napisał MisiekMondeo5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kiedyś do tego podchodziłem konsultując z Tedi_k - w Fusionie okazuje się, że nie jest to takie proste. Nie ma tu anten na szybie/szybach. Nie ma więc także wzmacniaczy antenowych jak te z allegro.
Jest tylko antena dachowa. Tedi_k napisał mi, że ona obsługuje i FM i amerykański Syrius. Do tego - w przypadku Sync3 - jest tam też antena GPS. Ja mam Sync2, więc tej ostatniej tam nie mam, ale i tak się podałem z wymianą stopki na dachu - zdejmowanie podsufitki mi się nie uśmiechało...O szczegóły pytaj kolegę - zwykle odpisuje dość precyzyjnie co i jak...
tedi_k jest na urlopie
Mam ACM z DAB i TMC, i chciałbym go zamontować. Czy ktoś z kolegów podpowie jaką antenę i wzmacniacz zamontować do "białego" wtyku oraz jeśli chcę wykorzystać DAB to jaka ma być stopka. Znalazłem taką antenę
https://www.ebay.co.uk/itm/Eightwood...1&isGTR=1#shId i nie wiem czy można ją zamontować np. na podszybiu i czy się sprawdzi w działaniu
sawoj jest offline   Odpowiedź z Cytatem