View Single Post
Stary 06-06-2019, 10:55   #167
kassel
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: C- Max
Silnik: 1,6
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Focus to katastrofa

Kolega mocno sfrustrowany założył post o "najgorszym samochodzie" jakiego ziemia widziała. Może spróbuje odpowiedzieć z mojego punktu widzenia. Czy Ford jest lepszy od innych marek? Odpowiadam: nie. Czy Ford jest gorszy od innych marek? Odpowiadam: nie. Obecnie jeżdżę fordem, wcześniej miałem; Poloneza Opla Astre, Vectre, BMW 3, Fiata Bravo, Cromę ,Chevroleta, VW Golfa, Passata B5. Tak wiem - Polonez to może tu nie najlepszy przykład Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Każdego z nich trapiły jakieś usterki, wady, ale również każdy z nich miał swoje zalety. Pisanie że jakiś samochód jest najlepszy lub najgorszy z logicznego i technicznego punktu widzenia nie ma sensu. Tych gorszych porostu nikt by nie kupował i firma by zbankrutowała. Możemy jedynie stwierdzić że kupiliśmy używany samochód, który ciężko było mechanikowi oddzielić od przystanku autobusowego lub Niemiec płakał jak sprzedawał takie autko miało niski przebieg i było super. A potem zaczęło się sypać. Przy nowych samochodach trzeba jasno sobie powiedzieć: w interesie koncernu nie jest to by samochód jeździł długo. Ma na pewno wytrzymać okres gwarancyjny. Potem to już zmartwienie użytkownika. Średnio obecne samochody powinny wytrzymać 5-8 lat. Stare były kiedyś obliczane na 25 lat. Kupujmy wiec samochody z głowa, używane sprawdzajmy i to dokładnie przed zakupem, a nowe "skonfigurujmy" sobie tak żeby moc się z nich cieszyć. Po to powstał ten portal, aby dzielić sie swoimi wrażeniami, radościami, wiedzą , dokonywanymi zmianami w samochodach , a nie wylewaniu żali i smutków. Postępujmy wg zasady: pomyśl - sprawdź - kup.
kassel jest offline   Odpowiedź z Cytatem