Temat: [S-MAX 2006-2015] Cykle wypalania DPF
View Single Post
Stary 07-06-2019, 23:13   #233
lsz11
ford::average

Imię: Leszek
Model: S-Max PowerShift
Silnik: 2.0 TDCI, 163 km
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Cykle wypalania DPF

Cytat:
Napisał Gural bagienny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja przy aucie to tylko filtr paliwa bo nie mam parcia na szkło.co byś nie zrobił przy DPF to problem wruci nie ten to inny i poco mam mieć stresa że gnuj się niewypalił nie mam nie będę miał i nie polecam mieć ten szmelc tym bardziej w fordzie przed liftem.ja mam rok bez i szkoda że tyle czasu męczyłem się z tym dziadem a EGR tym bardziej syfiasz dolotu
No właśnie, gdybyś zadbał nie musiałbyś stosować "druciarstwa" i wycinać DPF-a czy EGR-a. Wyjedź za granicę i natknij się np na niemiecki patrol - powodzenia, auta już pewnie nie odzyskasz. No chyba, że auto ci służy jedynie na pole pojechać krowy wydoić.
Nawet u nas już Policja czy Inspekcja Ruchu jest wyposażona w analizatory spalin ( czy jakoś tak...). Gdybym nie wymienił tego czujnika temp. spalin zapchałbym filtr i musiałbym go wymienić lub wyciąć, jak ty.
A poza tym co ma dbałość o auto przez wymianę zużytych części do parcia na szkło?
lsz11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem