Witam Szanownych Forumowiczów.
Zapomniałem opisać co rozwiązało problem ze świecącym IMMO i występowaniem błędów komunikacji gdyż problem rozwiązany już jakiś czas temu, więc teraz opisze ku potomności gdyż może komuś się akurat przyda
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie jak w temacie było tak: Błędy komunikacji U1900 z ABS, EPB oraz IC. Dodatkowo migająca kontrolka IMMO i komunikaty na liczniku USTERKA UKŁ. SILNIKA oraz OGRANICZONE DZIAŁANIE EPB...
Wykonane:
- sprawdzone i poprawione luty w zegarach (mimo iż były ok);
- rozpruta i sprawdzona wiązka pomiędzy PCM, skrzynką bezpieczników oraz w okolicy silnika;
- sprawdzona miernikiem szyna CAN pomiędzy PCM, ABS i IC;
- wyjęty i sprawdzony GEM (wyczyszczone wszystkie styki, bezpieczniki i złącza);
- sprawdzona skrzynka bezpieczników w komorze silnika (wyczyszczone styki, bezpieczniki i sprawdzone wszystkie przekaźniki);
- sprawdzony przez elektronika PCM i licznik;
- następnie został wymieniony licznik (zakupiony od forumowego kolegi z Podkarpacia);
- w zakupionym liczniku sprawdzone styki i wymienione luty na całym złączu.
Po podłączeniu "nowego" licznika zakodowałem w Forscanie 2 nowe Klucze PATS - proces przeszedł prawidłowo. Następnie uruchomiona INICJALIZACJA MODUŁU PCM (został już uzyskany bezpieczny dostęp i wygenerowany INCODE) i gdy doszło do 50% wywaliło komunikat - WŁĄCZYĆ ZAPŁON -> zapłon włączony i…? NIC się nie dzieje.... Jakby nie reagował na załączenie zapłonu...
Po przerwaniu tej procedury oczywiście brak komunikacji z PCM...
ForScan po podłączeniu widzi zmodyfikowany PCM i prosi o podanie typu PCM (po wprowadzeniu nazwy z obudowy forscan się łączy ale nie można uruchomić programowania PATS gdyż od razu wywala komunikat PROCEDURA SERWISOWA ZOSTAŁA PRZERWANA...
Nastęony pomysł to wymiana modułu PCM -> i tu raczej strzał w dziesiątkę. Zakupiłem pasujący PCM wg tabeli ze strony ELMconfig.
Po jego podłączeniu od razy brak błędów o awarii komunikacji z ABS czy EPB...
Zakodowałem ponownie 2 klucze - ok. Uruchomiona Inicjalizacja Modułu - ok.
Auto ożyło i udało się poprawnie odpalić. Wykasowane błedy, przeprogramowanie ELMconfigiem PCMa pod moje auto i niby wszystko działa prawidłowo...
Także u mnie akurat przyczyną był uszkodzony PCM (pomimo prawidłowej mapy - wsadu) nie działał prawidłowo.
Szczególne podziękowania należą się koledze ANTEJ - gdyż poświęcił swój prywatny czas i podpowiedział w kilku ważnych aspektach. Wyrazy uznania i wielkie dzięki za poświęcony czas
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.