Cytat:
Kolejne tankowanie za mną. 593 km tylko po Wrocławiu. Średnia 7,3. Coraz mniej mi się to podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Cześć,
Ja też jeżdżę głównie po Wrocławiu i to jeszcze w godzinach szczytu przez ostatni miesiąc, spalanie średnie przy 350 km zrobionych w korkach miejskich wyszło mi 8,5. Jak wyjeżdżam w trasę drogami krajowymi (ale nie autostrada lub droga szybkiego ruchu) i robię w jedną stronę ok 80 km to mam ok. 5.0 - 5.3. Moje auto ma już trochę najechane kilometrów + wtryskiwacze jeszcze nie były regenerowane stąd myślę, że może do 0,5l/100km palić więcej niż innym. We Wrocławiu ciężko spalić mniej paliwa jeśli jeździ się w godzinach 7:30-9:30 i 15:30-18:00
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy prędkości 130 km/h przez wrocławską obwodnicę pali mi ok 5,5l (odcinek ok. 30-40 km). Od prędkości 130 km/h spalanie rośnie wykładniczo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od 140 km/h rośnie do 6.0-6.5 i więcej.