Temat: [Focus 2004-2008] Ile powinien palic 1.6 tdci 109 km
View Single Post
Stary 12-06-2019, 21:04   #179
Yagr
ford::beginner

Imię: Grzesiek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6tdci
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Ile powinien palic 1.6 tdci 109 km

Niesamowite, że temat o spalaniu nie był tak dawno ruszany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak sobie czytam te raporty spalania i wydaje mi się ze brakuje tu jakiegoś punktu odniesienia co do "sposobu użytkowania". Dla jednych miasto to aglomeracja 500tyś mieszkańców dla innych Kozia Wólka z 20 tysiącami i prawami miejskimi z czasów Habsburgów.... Może koledzy będą w swoich zeznaniach okresowych wykazywać poza samą wartością spalonego paliwa oraz subiektywnym opisem sposobu i warunków jazdy coś bardzie wymiernego i możliwego do porównania? Proponuję średnią prędkość, która i tak kompy wam podają. Oczywiście nie dotyczy to kolegów bez możliwości odczytu tej opcji....
Dla przykładu... mój pojazd w warunkach krakowskich na odcinku ostatnich 2000 km spalił wg komputera 9 l oleju napędowego na każde przejechane 100 km przy prędkości średniej wynoszącej szalone... 37km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla wyjaśnienia - nie miałem w tym czasie w zasadzie wyjazdów pozamiejskich.
Yagr jest offline   Odpowiedź z Cytatem