Cytat:
|
Ja dostałem info w salonie, że z 1.5 wylatuje tylko wersja 150 koni, którą ma zastąpić właśnie to 1.0 z hybrydą 150KM total. Natomiast wersja 182 konie ma niby zostać.
|
Mam taką samą informację od mojego dealera, który uzyskał ją nieoficjalnie na oficjalnym szkoleniu w fordzie. 1.5 EB 182KM ma być ponoć mniejszym problemem na PL i jest możliwe że dojadą w tym roku auta zamówione z tym silnikiem , 150KM ma już nie być W OGÓLE na Polskę! Więc jeżeli ktoś czeka na 150tkę, bedzie pewnie zwodzony do końca, a potem się dowie "sorry, koniec produkcji"...
Podobno kwestia czysto finansowa, bo się zorientowali że większość kupuje 150KM, a za chwilę mają już 182 w górę za ułamek ceny fabrycznej. Nieoficjalnie. Dotyczy to ponoć Polski i reszty trzeciego świata, na "lepszą" Europę dają w pierwszej kolejności 1.5 EB niezależnie od mocy.
Jak bym więc nie zrezygnował z zamówienia, to czekałbym do usranej śmierci, a tak na podjeździe zaparkował już nowy mieszkaniec
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.