NIE mieli informacji o opóźnieniach przed marcem. To nie ich wina. Aferki wybuchły w marcu/kwietniu.. Ja zamówiłem w lutym i wszystko było podane cacy do końca maja odbiór, data produkcji były, a potem nagle zniknął ze slotu produkcyjnego. Posiadanie daty nic nie da, bo po paru dniach auto może z niej wylecieć - mój zamówiony już 2 razy spadał z daty, ale miał za każdym razem podaną nową jednocześnie. Tym razem jednak nie ma podanej nowej daty...
Cytat:
|
Zmartwiłeś mnie tą informacją. We wtorek dzwonił do mnie dealer z informacją, że już za tydzień, no może góra półtora będziemy mieć datę produkcji i da mi znać co i jak. Ciągle zapewnia, że wyrobią się w terminie. Termin ostateczny odbioru samochodu mam na 2 września.
Nie wiem co robić. Szukać czegoś innego czy czekać?
Ktoś zamawiał Focusa na początku maja i ma jakieś info?
|
Szczerze, jak poczytasz wątek, to ludzie tutaj zamawiali w styczniu i lutym i dalej nie mieli konkretów - ja chyba jestem tu jedynym, który nie zrezygnował z zamówienia.
Jeśli dopiero co zamówiłeś auto, to nie wiem jak ten dealer chce to zrobić, skoro opóźnienia są od 3 msc - a przecież dealer nie ma wpływu na fabrykę w Sarlouis - spływają kolejki wg zamówień z salonów.