View Single Post
Stary 15-06-2019, 15:34   #85
takpalatset
ford::amateur

Imię: BARTOSZ
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2006
Domyślnie Problem ze swiecaca kontrolka poduszki i kontrolka pasow

Witam wszystkich. Mam mondeo kombi, 2006 rok, 2 litry benzyna w automacie, anglik. Problem wyglada tak, ze wyswietla mi caly czas kontrolke poduszek. Wg kody migowego problem jest z napinaczem pasow i czescia wspolna poduszki kierowcy i pasazera, cokolwiek to znaczy. Trzy i cztery migniecia. Podejrzewam, ze z tym tez powiazany jest problem nr dwa, czyli kontrolka i stgnal niezapietych pasow. Jest to troche dziwne, poniewaz jesli samochod jest nierozgrzany jeszcze to jak wlaczy sie ten brzeczyk to wystarczy wypiac i wpiac pas i ustaje sygnal oraz znika kontrolka. No ale jak juz przejade z 30 km to po wylaczeniu zaplonu i wlaczeniu jeszcze raz brzeczyk mi pika co chwile i wypiecie i wpiecue pasa nic nie daje. Poza tym po przekreceniu kluczyka na poz 2 zapalaja sie wszystkie kontrolki z wyjatkiem kontrolki niezapietych pasow. Zapala sie tylko pozniej, jak juz rusze. Wyciagnalem siedzenia oba, wypialem w obu kostki wszystkie i wpialem je, oczywiscie po odlaczeniu akumulatora. W dalszym ciagu te same objawy. Nie mam pojecia co jeszcze moge zrobic. Nowy napinacz kupic?
takpalatset jest offline   Odpowiedź z Cytatem