Poduszki silnika 1.8 tdci
Witam. Dzisiaj wyjąłem po kolei wszystkie poduszki od silnika i skrzyni. Pierwsza pod autem jest pęknięta i ma drganai strasznie jak gaszę lub ruszam silnikiem. Druga pod akumulatorem ma pęknięte dwa ucha od przodu i grodzi silnika. Trzecia od rozrządu nie ma pęknięć nic z niej nie cieknie (chyba to olejowa poduszka coś mi się obiło o uszy) ale guma nie stawia dużego oporu tz ręką mogę ruszać na boki. Nie wiem jak powinna się zachowywać ta od rozrządu. Wizualnie wygląda dobrze. Objaw to jak gaszę bez sprzęgła dzwoni coś jak ze sprzęgłem to jest w miarę ok. I jak wcisnę szybko sprzęgło np na 1 biegu to to też jest taki objać puknięcia. Jak trochę silnik przytrzymam to jest poprawa. Chcę na pewno wymienić tą od skrzyni i pod akumulatorem ze względu na pęknięcia. Tylko które wybrać. W sklepie polecają febi ale naczytałem się że słabe i gumy twarde. W sklepie forda znalazłem motocrafta za 200 zł tą do skrzyni i tą pod akumulatorem też za 200 zł i też forda. Tylko jak powinna się zachowywać ta od rozrządu. Może źle szukam. Pozdrawiam i proszę o opinie co kupić i jak sprawdzić.
|