Cytat:
|
Też mam bicie kierownicy na Dunlopach Bluresponse. Na zimówkach Nokian i wcześniejszych letnich Continental zero problemów. Zawieszenie samochodu sprawdzone i zero problemów, geometria także. Tarcze i klocki nowe. Wyważane parokrotnie.
Mechanicy mówią że opony są wadliwe (na oko widać bicie na boki) ale Dunlop reklamacji nie uznaje...
Wczoraj założyłem te opony na 3 sezon i... nie da się jeździć po mieście bo kierownicę wyrywa. Już planuję kupić inne (nie mam czasu ani nerwów do walki z Dunlopem), jeśli się okaże że drgania nie występują, to Dunlopy idą na śmietnik i ten producent jest u mnie skreślony.
|
U mnie ten sam problem z nowymi Sport Maxx RT2. W zeszłym roku jeździłem bezproblemowo na Nokianach (autko miało te opony w momencie zakupu). Całą zimę przejeździłem na Dębicach także bez jakichkolwiek problemów. W kwietniu zakupiłem w/w opony marki #DUNLOP. W czasie ich montażu (w dwóch serwisach stwierdzili że cały komplet ma wadę fabryczną -brak możliwości wyważenia) autem nie dało się w ogóle jeździć, bicia na kierownicy, auto podskakiwało, serwisanci kilkukrotnie wyważali itp. Wrzuciłem z powrotem zimówki i problem ustąpił, a w dniu 15.04 zwróciłem ten komplet do sklepu i zaczęło się oczekiwanie na decyzję.. Dunlop przyznał się do wady dwóch opon, ich zdaniem druga para jest dobra
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (dziwne bo serwisanci w polecanym przez nich zakładzie wulkanizacyjnym stwierdzili, że 3 nadają się do kosza a jedna ma jeszcze szanse że po przejeżdżeniu kilkuset kilometrów wyważy się). Teraz po dwóch miesiącach czekam na ich zwrot - mam dostać nową parę i dwie z poprzedniego kompletu. Zastanawiam się czy dobrze zrobiłem mogłem zażądać zwrotu 900 zł i dwie zutylizować bo przy takiej jakości obsługi klienta-mam na myśli czas rozpatrywania reklamacji, odwołań sprawa zakończy się chyba pod koniec roku... Nie chcę już mysleć ile jestem w plecy, montaż, wyważanie, demontaż.. Jedno jest pewne nigdy więcej nie kupię opon tej firmy!