View Single Post
Stary 21-06-2019, 22:50   #439
wujekcybul
ford::average

Imię: Tom
Model: Fiesta
Silnik: 1.0
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Chiptuning 1.0 ecoboost 3-cylindrowca

Cytat:
Napisał rydzadam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I jak? Nikt nie chipował 1,0 140KM z GPF? Warto spróbować. Poważnie się zastanawiam nad oddaniem w ręce fachowca.
Po dotarciu kilka razy "dałem ognia". Zbiera się świetnie aż do odcinki przy 6500 obr. tj. 140 km/h na 3.biegu.
V max. według licznika bez problemu nieco ponad 200. Pozostaje jednak mały niedosyt, zwłaszcza w zakresie od 2500-3000obr., gdzie wyczuwalna jest wyraźna turbo dziura przy szybkiej zmianie biegów. Na pewno da się to jakoś ogarnąć.....
Ale co chcesz wyciagnac z topowej wersji? Wejdz na puma speed i zobacz bezpiecznie na 170KM z wymina turbo powyzej to juz trzeba dlubnac w silniku.

Bump:
Cytat:
Napisał TuneFORCE Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A świstak siedzi...ale może niedługo wyjdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No dobra posmiali sie pozartowali ale tu R1 na 150KM robia. R2 na 200KM zywotnosc mniejsza ale widzialem, ze w Pumaspeed zalecja pistons & rods upgrade i ludzie smigaja. Pomijam kwestie oplacalnosci bo to jednak mnostwo kasy a przyrosty nieduze.

https://docs.wixstatic.com/ugd/89553f_c5e16c153cdd4e29a856696f96c54a05.pdf

Tu MK8 jeszcze nie dlubneli tylko Mk7,5 http://www.pumaspeed.co.uk/saved/files/2013_1.0_ecoboost_Pumaspeed_Upgrade_Price_List_201 4.pdf

Bump:
Cytat:
Napisał foni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obstawiam, że 140-tki z GPFem nikt jeszcze nie robił. Nie dlatego, że nie umieją ale dlatego, że nie było chętnych. Jeżeli 140-tka to jest to samo co 125-tka, to macie mój wykres i raczej więcej nie ma się co spodziewać. Ale też gdzieś czytałem, że 140tka to jednak inne turbo, więc wtedy można by coś więcej ugrać.
Na początek spróbowałbym:
1. shamować 140tkę i zobaczyć jak wygląda seria
2. poprosić kogoś w serwisie aby sprawdził czy graty są 1:1 jak w słabszej wersji
Potem dopiero decyzja czy warto inwestować.
Graty sa inne. Jak robic 140KM to ja bym od razu hybryde wstawial.
wujekcybul jest offline   Odpowiedź z Cytatem