Witam wiem że jest dużo tematów ale no nie koniecznie znalazłem odpowiedzi
Auto kupione dawno z szarpiąca skrzynia wyczyszczony sterownik auto jeździło trochę dobrze do wymiany czujnika temp. Bo następnego dnia już auto nie jeździło dobrze że względu na brak prędkości obrotowej coś było porobione już nie pamiętam co ale cały czas od wtedy mam taki problem szarpie między między 2/3 i 3/4 biegiem. Sterownik rozebrany do zera wyczyszczony zaworki też wyczyszczone wymieniony jeden bo był pęknięty . Skrzynia szarpie dalej, kupilsmy druga z małym przebiegiem razem z kompem i wiązką.
Mieliśmy podejrzenie co do wiązki wymieniona i komputer od tej drugiej skrzyni. Nie szarpie ale muł straszny i brak prędkości auta wsadzony stary komputer dalej to samo włożona stara wiązka szarpie ale pokazuje prędkość i na jednym i na drugim kompie.
Mamy podejrzenie co do elektryki gdzieś w okolicy wiązki bo od tak by prędkość znikała ?
Po kontakcie z serwisem.naprawiajacym skrzynie od razu stwierdzili że "rozłącza napęd "co mało mówi i stwierdzili że remont 3/4k bo może już albo słaba pompa być albo przecieki w srodku....
Zastanawiamy się nad wymianą skrzyni bo już prawie 400tys plus w w pamięci coś ma pewnie. A ta druga co mamy to jakieś 240tys
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i podobno nie szarpała nawet pisemną gwarancję dał bez problemu nie handlarz .
No i nie wiem. Czy wymieniać skrzynie czy coś jeszcze innego może przepatrzec ...