@
tryhp3
: Dzięki za linka, oglądałem już ten filmik (i inne także)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przód jest nudny i gorszy niż w zwykłym Ceedzie (który swoją drogą też jakoś strasznie agresywny nie jest). Natomiast linia boczna i tył wyglądają rewelacyjnie (prawie jak Mercedes GLE). Środek też jest niezły, bo do zwykłego Ceeda dodali większy ekran i wirtualne zegary. Resztę zostawili niezmienioną, ale to jakimś wielkim minusem nie jest, bo już w zwykłym Ceedzie środek wyglądał bardzo dobrze i nowocześnie.
Z tego co czytałem, to silniki będą te same, tj. uturbione 1.0, 1.4 i 1.6. Ciekawi mnie, czy 1.6 204 KM znów będzie tylko w sportowej (i niestety głośnej) odmianie GT, czy także w bardziej "cywilnych" wersjach.
W międzyczasie trafiłem również na aukcję Focusa ST, wystawioną przez białostockiego dealera i tu kolejna dobra wiadomość - fotele w tańszej wersji ST2 niewiele różnią się od tych z ST3 (nie jest tak, jak np. w Fieście ST, gdzie fotele w niższych wersjach wyglądają zdecydowanie gorzej, mają inny kształt albo w całości materiałową tapicerkę). Pozostaje czekać, aż więcej egzemplarzy pojawi się w salonach, żeby sprawdzić czy siedzi się w nich wygodnie i czy wydech w trybie normalnym jest do zaakceptowania w codziennej jeździe (tak wynika z jedynej recenzji dostępnej na YT).
Jeśli fotele Recaro okażą się wygodne, a wydech wystarczająco kulturalny, to na jesieni będę miał trudny wybór między Focusem ST, a XCeed'em. Kia wygrywa materiałami, ceną i praktycznością. Focus kusi olbrzymią mocą w relatywnie niewielkich pieniądzach (Bemo-Motors wystawiło Focusa ST z LEDami i kilkoma dodatkami za 125 tysięcy, z czego pewnie jeszcze tysiąc/dwa można urwać - gdy zamawiałem ST-Line to nie byli najtańszym salonem).