Temat: [Mondeo 2014- ] Nowy 2.0 EcoBlue (diesel)
View Single Post
Stary 01-07-2019, 00:24   #46
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Nowy 2.0 EcoBlue (diesel)

Cytat:
Napisał Yakac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym wolał żeby wypowiedzieli się posiadacze i stwierdzili FAKTY, a nie powtarzacze "urban legends"
No więc opowiedzialem ci z jakimi problemami boryka się mój kolega który od 2 laty ma Transita, i przejechał 100 tyś.Oraz co mówią mi znajomi w 2 ASO,ale może to za mała grupa.Ja przejechałem Eco blue z A8 Focusem 4000 km w 3 tygodnie nie 6000 od początku roku, nie pasuje mi skrzynia,co do silnika nie wypowiem się bo co można powiedzieć o silniku który jest w Mondeo od pół roku.

Cytat:
Napisał Caribou Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w kabinie cicho (bo aktywne tłumienie i szyby laminowane), zbiera się ok, skrzynia bardzo kulturalna (nie czuć zmian przełożeń).

Jeździłem ostatnio jakoś tydzień mazda6 kombi automat no i to wcale nie jechało wiec jak mogłem znów swoim pojeździć to aż mi się micha śmiała :-)
Dla mnie skrzynia A8 po PowerShift eliminuje zakup następnego forda.Aktywne tłumienie i szyby laminowane bo majstersztyk Blue jest głośniejszy niż miał być i dodano rozwiązanie z Vignale żeby się nie ośmieszyć po HDI.Powiedz proszę jaką Mazdą bo mazda 6 w 2.0 diesel 175koni to wciąga Mondeo nosem i schodzi poniżej 8 sekund.
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem