Cytat:
|
Ja przejechałem Eco blue z A8 Focusem 4000 km w 3 tygodnie nie 6000 od początku roku
.Powiedz proszę jaką Mazdą bo mazda 6 w 2.0 diesel 175koni to wciąga Mondeo nosem i schodzi poniżej 8 sekund.
|
Przepraszam ale nie będę jeździł więcej po to żeby komuś na forum coś udowadniać czy wykazywać. Nie pracuje w Fordzie, nie płacą mi za reklamę. Jestem zadowolony z zakupu i to wszystko. Nie wiem też czy jest aż tak dużo ludzi którzy kupują nowego S-MAX i śmigają tysiące kilometrów tygodniowo - myślę, że niezależnie od niskiego przebiegu to moja opinia dla niektórych będzie pomocna.
A ten Focus to był 2.0 eboblue czy 1.5?
co do A8 to odkąd jeden jurior Car of the year powiedział że skrzynia jest wolna i nieekonomiczna to teraz każdy powtarza to po nim - niekoniecznie mając swoje doświadczenia w tym zakresie.
Ja nie mam porównania do PS ale mam do innych hydrokinetyków (ford i 2x mazda)
Mazda była w benzynie - wiem powiecie, że no tak ale to wolnossąca benzyna trzeba wysoko kręcić itd. - nie interesuje mnie to piszę o swoich doznaniach z jazdy i jak wsadzą do S-MAXa silnik 1.0 ale będzie kulturalnie jechał to nie mam zamiaru dla samej idei wieszać na nim psów. a jak mazda robi show że niby skyaktiv hur dur itd. - to warto powiedzieć sprawdzam.
jasne, że są przypadki z transita negatywne ale czy jest ich aż tak dużo? nie wiem statystyk nie prowadzę - było też kilka postów (tu lub na zagranicznych forach) gdzie transity ecoblue jeździły po 100kkm bezawaryjnie - dla mnie to 8-10 lat jazdy :-) Są też przypadki awarii tego niby dobrego diesla 210 km biturbo w edgu i s-maxie.
nie ma dziś rzeczy bezawaryjnych. Wiadomo, że byłoby przykro stanąć gdzieś w trasie i czekać na lawetę (zwłaszcza jak się jedzie z dzieciakami) ale gwarancji tego, że silnik się nie zepsuje nikt mi nie da w żadnym samochodzie.