Cytat:
|
Witam Panowie, dokleję się do tematu.
Powiedzcie mi, bo już dużo czasu minęło od założenia tego tematu, która stacja multimedialna jest bardziej warta uwagi jeżeli chodzi o Mondeo MK4 przedlift (wersja z Sony)? Przymierzałem się do zakupu Isudar z DSP 8-core, ale niestety wszystkie dostępne tylko w magazynach chińskich, natomiast Bosion dostępny w PL.
Zależy mi na jak najlepszej wydajności i tutaj widzę, że Isudar chwali się 64-bit procesorem i Androidem 9. Procesor to akurat duża zaleta, bo można emulować przez Wine aplikacje kompilowane pod architekturę x86 Windowsa - może uda się uruchomić Automapę, a może ktoś już próbował?
Mniejsza z tym, zależy mi także na jak największej kompatybilności z autem, czyli chciałbym nie utracić ani sterowania z kierownicy, ani komunikacji z Converse+. Czytałem temat o Isudar + Bosion canbus, rozumiem że sposób nadal jest kompatybilny z nowymi radiami od Isudara? Jeżeli tak to od razu zamówić canbus Bosiona? Może ktoś jeszcze wie, jakie jest ryzyko nałożenia cła i ile to może wynieść od kwoty 1k PLN? Zapytam też jak to jest z tą funkcją DSP, bo czytałem że powoduje problemy przy włączeniu opcji i jeżeli kupię wersję z DSP, to problemy pojawią się też i u mnie? A może w ogóle coś lepszego poza Isudar/Bosion - oczywiście też koło 1k. Zależy mi też na mniejszej podatności na temperaturę, nie chcę żeby przy temperaturze -10 na zewnątrz radio traciło na wydajności i liczyło drogę dla nawigacji 20 minut jak to miałem w starszych stacjach lub łapało zawieszki przy wysokich temperaturach (z nowszymi nie mam doświadczenia).
Pozdrawiam,
Kamil
|
Praktyczne już każde radio współpracuje ze sterowaniem i z Converse (Z Converse po małych przeróbkach i dokupieniu canbus) aczkolwiek jeśli ci zależy na pełnej współpracy z Converse to narazie zapomnij. Jestem na etapie modernizacji MCU pod forda, narazie bez sukcesu. Co do procesora px5 potrafi wytrzymać nawet 100 stopni bez zawieszania, normalna praca to około 50 60 stopni. Więc bez obaw należy pamiętać że te procesory nie posiadają aktywnego chłodzenia więc trzeba wymieniać pastę tak jak w komputerach. Pastę wymieniamy gdy procesor zaczyna utrzymywać około 80 stopni nonstop.
Zdążają się ludzie co instalują wiatrak, według mnie to głupi pomysł bo cały kurz oblepi procesor. Co do DSP tak masz rację. Lepszą opcją jest bez, mniej problemów a i tak radio FM nie współpracuje z DSP więc za każdym razem gdy przelaczysz z app muzyka będzie ciszej grało
I na odwrót a w ustawieniach można sciszyc aplikacje współpracujące z DSP I Tu pytanie wtedy jaki jest sens tego DSP??? Ja osobiście go usunąłem. Co do androida jeśli planujesz kupić teraz to tylko android 8.0 jeśli przy dobrych wiatrach za pół może dalej to wtedy 9.0
Zaznaczam 8.0 lub 9.0 reszta tak jak 8.1 lubi 9.1 to urządzenia o słabszych procesorach np. PX3- lub PX30- z2gb RAMu a teraz decyzja należy do ciebie. Nikt na forum raczej decyzji za ciebie nie podejmie.