Dzień dobry,
W te 30+ stopniowe upały zauważyłem dziwną rzecz której nigdy nie doświadczyłem w mojej foce.
Przy włączonej klimie w upałach powyżej 30 stopni przy ustawionej temperaturze na cyfrowym panelu klimy powiedzmy na 21 (tutaj nie ma reguły jaka temperatura była ustawiona) stopni czasem zdarzało się tak że nagle samochód zaczynał dmuchać gorącym powietrzem. Tak jak by ustawiło się max grzanie. Spontanicznie, bez żadnych objawów, z włączoną sprężarka od klimy zaczynał dmuchać gorącym powietrzem. Nie ważne jaka temperatura była ustawiona. W chwili kiedy ustawiało się na low (czyli max chłodno) to klimatyzacja wracała do chłodzenia i to na maxa - tak jak zostało ustawione. Po jakims czasie mogłem wrócić do temperatury którą chciałem mieć i działało. Włączenie i wyłączenie klimy nie pomagało.
Teraz jak już temperatura jest bliższa 20 stopni wszystko znowu działa poprawie.
Miał ktoś podobny przypadek? Nie znalazłem nic podobnego na forum. Czy to normalne czy szykują się koszty?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rok temu wakacje też były gorące i takiego czegoś nie miałem..