Bump:
1.0 125KM M6
Bump:
Cytat:
Finansowanie VW wcale nie jest takie fajne. Radzę porównać ze zwykłym kredytem chociażby. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pasowałoby wiedzieć, jaki okres kredytu Cię interesuje, czy chcesz spłacić cały samochód czy zostawić po kilku latach u dealera? Szczerze mówiąc, póki co nie zrozumiem wynajmu samochodu w naszym kraju, chyba że chodzi o firmę, gdzie samochód ma zarabiać...
|
Cytat:
|
Dokładnie. Sam mocno analizowałem różne wersje zakupu auta na osobę pr. I nic poza gotówką się nie opłaca.
Wynajem najmniej. Chyba, że ktoś potrzebuje co dwa lata szpanować nowym autem, ale dla osoby jak ja (ok 10tys km na rok) auto kupującemu na te 10-15 lat, najem z wykupem, to totalne nieporozumienie.
Do tego dochodzi kwestia wypadku, gdzieś ktoś wrzucał link, że wtedy nagle robi się problem.
|
Szukam auta od lutego i już praktycznie wszystkie marki obszedłem. Problemem jest że przy nowym aucie finansowanie jest na poziomie max 5 -6 lat i przy standardowym kredycie raty wychodzą od 1200 zł w górę , do tego ubezpieczenie , przeglądy sam na własny koszt trzeba robić.
Ja już się najeździłem autami 8-10 letnimi, ostatnio nasz zakup to Focus MK3 3 letni , nie ma go już i szczerze mam już dość i policzyliśmy że aby kupić sobie przykładowo Focus za gotówkę to to co teraz co 4 lata będziemy mieć kosztów to przy odkładaniu moglibyśmy sobie pozwolić za 16 lat. A tak wymieniamy auto na nowe co 4 lata i nie martwimy się niczym w razie awarii.
Czasy że jest się właścicielem powoli odchodzi do lamusa, na zachodzie to już około 70% tak używa auta, wiem my nie Zachód i daleko nam do nich, ale wolę płacić rate ponad 50 niższą i cieszyć się jazdą (mam nadzieję)
Ze szpanowania wyrosłem , jak się ma 4 z przodu to już się ogląda złotówkę z każdej strony , kant , liczy czy Cię stać i decyduje.