Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 06-07-2019, 17:56   #232
PeeKaaBooM
ford::beginner

Model: Focus HB Mk4
Silnik: 1.5 EB 182KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Witam,

byłem dzisiaj w ASO i mam trochę odpowiedzi:

1. Kropki na tylnej szybie - rzeczywiście jakaś pasta z produkcji - po użyciu mocniejszego środka zaczęło schodzić - jak autko będzie na detalingu trzeba będzie poprawić glinką
2. Hałasujące słupki - po oględzinach serwis stwierdził ze są poluzowane - rzeczywiście inny model na salonie miał lepiej spasowane - będą poprawiać
3. Zewnętrzne słupki - będą je podklejać taśmą dwustronną - słupek od strony pasażera do reklamacji - odstaje wraz z uszczelką od szyby :/
4. Zamglenie na podszybiu - spowodowane zbyt dużą różnica temperatur i pochyleniem przedniej szyby - trzeba szybę przecierać ..

Jeżeli chodzi o multimedia - nie jest to poziom VW ale prosto i poprawnie. Szybkość działania i stabilność ok - szybko łączy się z telefonem, nawigacja też daje radę no i jest Android Auto. Wg mnie mogli by trochę poprawić komputer pokładowy ale nowe zegary z tego co wiem mają być dopiero w Pumie więc Focus pewnie dostanie je po lifcie.

Tłumik - jak dla mnie dźwięk naprawdę fajny, szczególnie w trybie sport podczas przyspieszania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PeeKaaBooM jest offline   Odpowiedź z Cytatem