Cytat:
|
Czasy że jest się właścicielem powoli odchodzi do lamusa, na zachodzie to już około 70% tak używa auta, wiem my nie Zachód i daleko nam do nich, ale wolę płacić rate ponad 50 niższą i cieszyć się jazdą (mam nadzieję)
|
Owszem, ale mnie akurat zachód średnio obchodzi. Jak będę zarabiał tyle, co na zachodzie, to wtedy pomyślę nad ratami/wynajmem. Teraz mając prawie 4 z przodu, uzbierałem tyle gotówki, że kupiłem za nią nowe auto.
Też analizowaliśmy czy jest sens się wypłukiwać z gotówki. Nawet dzień przed wpłatą zaliczki rozważaliśmy zakup 50/50, ale za opłatę tego kredytu jadę w tym roku na wakacje.
Też mnie zaczęła mierzić naprawa 11 letniego auta. O ile na wszystkie grube podzespoły miałem pieniądze bo ich się spodziewałem, to denerwowały mnie pojawiające się pierdoły, które w obecnych autach często uziemiają auto, lub mocno ograniczają jego użytkowanie.
edit. ale np ja nie kupuję tv co zmianę mody, telefon mam kupiony z portalu aukcyjnego nie zależy mi na modelu za kilka tys złotych, mnie kosztował niecałe 540zł, na ciuchy modne patrzę z politowaniem, a raczej na ich kupowanie. Krewetek i innych cudactw drogich nie jadam. Mieszkanie zamiast jak wielu znajomych kupujących 3-4 pokojowych, kupiliśmy 2pokojowe 51m2. Auto nowe to nie szpan a pewność, że odjadę nim. Zresztą jak można szpanować Focusem z silnikiem wielkości 2 flaszek, do tego na belce?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.