Temat: [Focus 2014-2018] Sync 2 zamiana na Sync 3
View Single Post
Stary 10-07-2019, 10:40   #656
blazeyzem
ford::average

Imię: Błażej
Model: Mondeo MK V Titanium White Platinium
Silnik: 2.0 EB 240hp -> 260hp AT + SYNC2 -> SYNC3
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Sync 2 zamiana na Sync 3

Cytat:
Napisał Arkadio-RS Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam posiadam pojazd S-Max 2015r z fabrycznym sync2+navi. Przełożyłem do tego pojazdu Sync3 skonfigurowałem moduł
pod ten konkretny vin, lecz wystąpił mały problem. Mianowicie sterowanie mediami z kierownicy nie działa jak powinno.
Przyciski w S-Maxie wyglądają tak:
https://imagizer.imageshack.com/img921/299/KrZIqv.jpg
Mam na kierownicy dolny i górny joystick. Problem polega na tym iż na dolnym joysticku dział tylko +volume i -volume
a wyciszanie, aktywowanie mowy, odbieranie i kończenie połączeń nie działa. Natomiast te funkcje które nie działają na dolnym joysticku bez problemu działają na joysticku górnym. Czyli jak nacisnę strzałki to mam funkcje
< w lewo odbieranie połączeń
> w prawo odrzucanie połączeń
"ok" aktywowanie mowy
mało tego oprócz że wyzwalam funkcje w syncu to jeszcze w IPC menu też mi steruje na raz.
Moduł Sync pochodzi z Kugi a tam sterowanie wygląda tak: https://imagizer.imageshack.com/img923/3228/DZFFB8.jpg
Czyli analogicznie górny joystick zachowuje się jak w Kudze.
W sync2 działają te przyciski prawidłowo.
Pytanie czy jakiś fragment kodu konfiguracji w APIM należy dostosować jeśli tak to który?
W module SCCM próbowałem zmieniać różne kombinacje ale to nic nie daje.

Zobacz załącznik. Wydaje mi się, że tam trzeba grzebnąć...
..ale mały ten załącznik wyszedł...

7D0-01-01 xxx* xxxx xxxx
CAN Steering Wheel Control Switches: A=SWMT (cursors & OK button over CAN), 9=CGEA SCCM (log missing messages), B=SWFC (i.e. has special functions)-CMCA

Pobierz sobie oryginalny As-Bulit ze stron forda i zobacz jaką tam miałeś wartość dla SYNC2
Ja mam takie przyciski jak ty w SMAX i mam:
7D0-01-01 8A6A 859B 3724
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2019-07-10 10_38_20-Window.jpg (19.3 KB, 114 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez blazeyzem ; 10-07-2019 o 10:47
blazeyzem jest offline   Odpowiedź z Cytatem