Temat: [Mondeo 2014- ] Działanie Start-Stop ASS
View Single Post
Stary 10-07-2019, 11:42   #272
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Działanie Start-Stop ASS

Cytat:
Po podpięciu forscana 68%.
Podłączyłem ładowarkę ,zobaczymy czy znowu dojdzie do 80%
No i jakie wnioski w sprawie baterii? U mnie wczoraj przestał włączać się ASS (ja z tych nielicznych, którzy go normalnie używają). Jeździłem po mieście i początkowo ASS działał normalnie a potem przestał wyłączać silnik. Auto wcześniej trochę stało bez jazdy, więc pomyślałem, że to słaba bateria. Po powrocie do garazu podpiąłem forscana i ten podał mi 55% naładowania (napięcie mierzone na klemie 12.5V). Zostawiłem auto na noc - zacząłem czytać fora jaka kupić ładowarkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dzisiaj rano auto odpaliłem, przejechałem ok 1km i na najbliższych światłach ASS zadziałał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pojechałem dalej do pracy (w sumie 10 km, ASS cały czas działał) i podłączyłem forscan - stopień naładowania 81% Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W najbliższych dniach będę nim robił kilkaset km trasy - na razie ładowarki chyba nie ma sensu kupować? Ten C-tek coś ładuje? Jaki masz model?
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem