Temat: [S-MAX 2006-2015] O jedno gniazdo 12V za mało?
View Single Post
Stary 10-07-2019, 16:23   #35
mjoker
ford::average

Imię: Marcin
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: O jedno gniazdo 12V za mało?

Witam, moze komuś spodoba się moja modyfikacja.
Denerwowała mnie wciąż otwarta popielniczka, więc pomyślałem, że założę dodatkowe gniazda dla rejestratowa (tu padło na miejsce przy bezpiecznikach pod schowkiem pasażera), oraz na gniazdo 2xUSB w schowku podłokietnika, oraz zwykłe gniazdo zapalniczki również w tym miejscu.

Może zacznę od opisu co i jak, bo nie każdy wie jak się zabrać za rozbiórke plastików.

NA POCZĄTEK ZALECAM WYJĄĆ BEZPIECZNIK ZAPALNICZKI !!!

1/ Wyciągnięcie wkładki podłokietnika.
odkręcamy dwa Torxy od góry. Wyjmujemy popielniczkę z tyłu. Okazuje się tam Torx którego odkręcamy. Wyjmujemy obudowę popielniczki, pod którą mamy kolejnego Torxa który trzyma nasz wkład podłokietnika.
Po odkręceniu tych 4 torxów możemy wyjąć wkład.
Witam, moze komuś spodoba się moja modyfikacja.
Denerwowała mnie wciąż otwarta popielniczka, więc pomyślałem, że założę dodatkowe gniazda dla rejestratowa (tu padło na miejsce przy bezpiecznikach pod schowkiem pasażera), oraz na gniazdo 2xUSB w schowku podłokietnika, oraz zwykłe gniazdo zapalniczki również w tym miejscu.

Może zacznę od opisu co i jak, bo nie każdy wie jak się zabrać za rozbiórke plastików.

NA POCZĄTEK ZALECAM WYJĄĆ BEZPIECZNIK ZAPALNICZKI !!!

1/ Wyciągnięcie wkładki podłokietnika.
odkręcamy dwa Torxy od góry. Wyjmujemy popielniczkę z tyłu. Okazuje się tam Torx którego odkręcamy. Wyjmujemy obudowę popielniczki, pod którą mamy kolejnego Torxa który trzyma nasz wkład podłokietnika.
Po odkręceniu tych 4 torxów możemy wyjąć wkład.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2/ Moje gniazda mają średnicę 29mm, więc robimy otworki we wkładzie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

3/ Demontaż plastików zaczynamy od chromowanej ramki na kubki. Później demontujemy ramkę dookoła ręcznego, dźwigni zmiany biegów aż po radio.
Przy okazji i radio musimy lekko wyciągnąć by dostać się pod zapalniczkę pod radiem.

4/ Kabelki wciągnąłem pod tę oryginalną zapalniczkę i polutowałem je do konektorów oryginalnych. Konektory łatwo się wyciąga. Na zdjęciu zaznaczone jest na czym się trzymają. Trzyma je taki plastikowy bolczyk z kostki.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

5/ podłączamy nasze gniazdka i cieszymy się zamkniętą popielniczką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mjoker jest offline   Odpowiedź z Cytatem