View Single Post
Stary 15-07-2019, 18:55   #54
7gsi
ford::average

Imię: piotr
Model: Focus
Silnik: 1,0 ecoboost 125KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wykrywanie poślizgu sprzęgła 18S39

Cytat:
Napisał blusur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko potem nie płacz jak coś się rozsypie.
Ja dostałem nowy zestaw sprzęgła i nie widzę żadnej różnicy w działaniu, po wgraniu softu.
Ale jak wolisz.
A ja wlasnie nie mam dostac sprzegla bo sa za male przebiegi, tylko sam soft. Jesli Ford sam pisze o mozliwosci doslownie rozsypania sie sprzegla, to mamy tu do czynienia z ewidentna wada projektowa - a soft jest niczym podcieranie dupy szklem. Jesli ktos ma zdemontowane sprzeglo objete ta akcja chetnie przygarne i wysle do Radzikowskiego celem konsultacji.

Bump:
Cytat:
Napisał Rudyjerz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko że ta zmiana ogranicza moc w momencie wykrycia poślizgu sprzęgła.
Jak się sprzęgło już ślizga to i tak nie dostaniesz tej mocy na kołach, więc nie robi to specjalnej różnicy, a zmniejsza prawdopodobieństwo, że się tarcza przegrzeje i rozleci powodując większe szkody.

Z tego co Ford pisze (i własnych odczuć) moc przy ruszaniu czy wyprzedzaniu nie ulega ograniczeniu.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
I piszac to, nie zauwazyles, ze soft ma zapewnic dokulanie sie auta do konca gwarancji - a potem dalej latasz ze zbyt slabym do parametrow doladowanego silnika sprzeglem...? To samo bylo w dieslach kilku producentow, sa zle dobrane sprzegla i tyle.

Bump:
Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@Rudyjerz
zostaw kolegę 7gsi. On zapłacił więc jemu się należy pełna moc.
Jak sam napisał, nie po to kupił auto, żeby mu teraz wgrywali ogranicznik mocy przy poślizgu sprzęgła.
@7gsi - daj znać ile wywalczyłeś.
Czekam z niecierpliwością.
Jak napiszesz cos sensownego, pogadamy.
Na plytkie zaczepki ewidentnego frustrata nie chce mi sie reagowac.

Bump:
Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tia, kolega ewidentnie ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Ja u siebie po obu akcjach jednocześnie, w tym tej, zauważyłem, że dużo łagodniej auto rusza. Zniknęło to "poszarpywanie" w korku znane wielu osobom.
A co do ograniczenia mocy, choć tak realnie to momentu, nic nie zauważyłem, poza oczywistą utratą chipa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ciekawe co kolega się dowie, bo według katalogu kupował auto z momentem 240Nm, a jak wiadomo było więcej... Poza tym zapomniał dopisać "line" do st w stopce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma.
Jak w danej sytuacji ograniczasz moc, to i moment.
Wytlumaczyc na wykresie, czy sam ogarniesz podstawy?
I nie zapomnial, chyba normalny kazdy wie, ze nie ma wersji st 1,5... czy trzeba dopisac to line, bo to taaki problem?

Ostatnio edytowane przez 7gsi ; 15-07-2019 o 19:08
7gsi jest offline   Odpowiedź z Cytatem